GİRESUN / ÇAMOLUK - Şehit Hamza Karacaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi

May

Ülkemiz yüzölçümünün %30'u ormandır. Bu devasa alanda Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışmayı gerçekleştirmektedir. Ancak alanın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu alanı çöp ve atıklardan arınmış hale getirmek, temiz tutmak, korumak sadece bir kurumun değil, toplum olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

Orman yangınlarının %90'ı insan kaynaklı nedenlerle başladığını düşündüğümüzde ormana atılan atıklar orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahiptir.

Şehit Hamza Karacaoğlu ÇPAL olarak "Orman Benim" kampanyasına katılarak ormanlarımızı çöpten arındırmak ve temiz orman bilincini kazandırmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle etkinlik yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz rehber öğretmeni Samet GEDİK tarafından 'Sağlıklı Beslenme' konulu eğitim semineri tüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Şbt

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Sevgili öğrencilerimiz;

İŞKUR tarafından hazırlanmış ve okulumuz rehber öğretmeni Samet GEDİK tarafından okulumuz koridorlarına asılan meslek tanıtım yazılarına aşağıdaki dosya bağlantılarından ulaşabilirsiniz.

Ara

Okulumuzda rehber öğretmen Samet GEDİK tarafından "Akran Zorbalığı" ve "TBM" semineri verildi.

Kas

Ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilere yönelik fırsat eşitliğini sağlamak ve YKS'ye yönelik destek öğretim materyali sunmak amacıyla Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri ve 3 Adım Deneme Sınavları elektronik ortamda erişime açıldı.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümünde Çamoluk Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle andık.

Sayın Kaymakamımız Faruk Carfi'nin , Belediye Başkanımız Fatih Düz ve kurum amirlerinin katılımları ile Atatürk Anıtı'na Çelenk sunulmasıyla başlayan törenimiz ; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı , Orotoryo gösterisi, Koro gösterisi, Video gösterisi , Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesi ve Şiir yarışması ödül töreni ile devam etti.